23 Nisan 2015 Perşembe

Kilonuza Göre İçmeniz Gereken Su Miktarı

Cilt güzelliği için su içmek şart. Cildin doğal nem dengesini oluşturması için aslında pahalı kremlere odaklanmak yerine yeterli ve kaliteli su tüketmek çok daha önemli. Her yerde farklı bir bilgi içeriyor su tüketimi hakkında. Ancak asıl doğru olan kilonuza göre su tüketmek. İhtiyacınızdan çok daha fazla su tüketmek de zararlı, az tüketmek de. Kilonuz ne kadar fazlaysa içmeniz gereken su miktarı da o kadar fazla!



60 kilo olan bir insan için ortalama günlük su ihtiyacı 2 litredir. Her 10 kiloda su ihtiyacı yaklaşık 300 ml azalır ya da artar. Yani 70 kiloysanız 2,3 litre gibi su ihtiyacınız olur. 90 kiloysanız yaklaşık 3 litre içmelisiniz. 
Su ihtiyacınızı hesaplarken "60 kiloda 2 litreyse" olarak düşünmelisiniz. 50 kiloysanız 1,7 litre ihtiyacınız var demektir. Bunu hesaplamak oldukça basittir.
Bu yüzden 2 litre su için denmesi ortalama insan kilosunun 60 olarak düşünülmesindendir.

Unutmayın, su içmeyi çok abartırsanız kötü sonuçlar alabilirsiniz. Su içmek faydalıdır ancak tuz veya alkolü çok almadıysanız ihtiyacınızdan 1-2 litre fazla içmek size yarardan çok zarar sağlar. Su zehirlenmesi diye bilimsel bir gerçek vardır ve aşırı içilen su zamanla beyninizin şişmesine ve beyin hasarına neden olabilir. Yani her şeyde olduğu gibi suyu da ne az içmelisiniz, ne çok. İhtiyacınız kadar su içmeyi alışkanlık haline getirince cildinizdeki farkı hissedeceksiniz.

Sağlıklı günler..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder