2 Mart 2015 Pazartesi

Güzellik Kavramı Hakkında



Kadınların kendine daha çok bakmaya başlaması, güzellik merakları ve kozmetik arayışları benim görüşüme göre teknolojiyle birlikte arttı. Çünkü teknoloji geliştikçe televizyon, bilgisayar gibi medya organlarından reklamlar, reklamlardaki görseller arttı. Peki güzellik kavramının bununla ne ilgisi var? Kadın güzelliği reklam sektörünün büyük bölümünü oluşturuyor. Güzel kadınlar reklam panolarının ilgi çekmesini sağlıyor.
Kamera icat edildiğinden beri zayıf olmak bir güzellik ölçütü haline geldi. Bunun çıkış kaynağıysa çoğu uzmanın dillendirdiği gibi objektiflerin olduğundan kalın göstermesi. Eski zamanlarda hafif etli bayanlar güzel kabul edilirken, kameranın ve fotoğraf makinesinin icadıyla eskiden zayıf kabul edilen kadınlar fotoğraflarda şişman durmaya başladı. Bunun sonucunda ise fotojenik olmak, güzellik kavramını oluşturdu. 
Güzellik, sağlıktır. Her şeye rağmen bu benim görüşüm ve değişmeyecek. Bu yüzden Güzellik Rutinim'i "makyaj hileleriyle güzel görünmek, kusurlarımızı kapatmak vs." gibi konuları paylaşmak için açmadım. Kusurlarınızı gizlemek yerine, kusurlarınızı sağlıklı yollarla yoketmek için sırlar paylaşıyorum. Biraz geç olsa da sitemin amacını sizlerle paylaşmaktan mutluyum. :)

Sağlıklı ve güzelliklerle dolu bir gün dileğiyle...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder