28 Şubat 2015 Cumartesi

Makyaj Fırçalarını Nasıl Temizlemeliyiz ?

pembe makyaj fırça seti

Allık fırçası, far fırçası, kirpik tarağı gibi makyaj aparatlarımızı temiz tutmak hijyen ve güzellik açısından önemli. Bir makyaj çantanız elbette vardır. Yanı sıra fırçalarınızı makyaj malzemelerinizden ayrı bir yerde tutmalısınız ki yüzünüze sürdüğünüz kıl kısımları kirlenmesin.


Gelelim fırçaların temizliğine... Kirliliğine bağlı olarak makyaj fırçalarınızı temizleme sıklığını kendiniz ayarlamalısınız. Bu küçük temizlik için gerekli malzemeler her evde var. Ayrıca fırça kılları sertse de yumuşatmak mümkün. Gelelim malzemelere...

Malzemeler*
Katı Beyaz Sabun (mümkünse en katkısızından)
Sıvı Sabun / Bebe Şampuanı
Saç Kremi
Bulaşık Süngeri (tabi ki temiz olmalı)
Makyaj Temizleme Mendili
Zeytinyağı
Şeffaf Oje

* Bu malzemelerin hepsi olmasına gerek yok duruma göre sadece sabun olması bile yeterli olabilir.

pembe makyaj fırça seti

- Allık fırçanızı temizlemek için fırçayı alın ve biraz ıslatın. Ardından katı beyaz sabuna dairesel hareketlerle iyice sürtün. Ardından köpüğü ve sabun kalıntısı kalmayıncaya kadar suyun altında ovuşturarak yıkayın. Temiz bir havlunun üzerine koyup 6-8 saat kurumaya bırakın.
- Allık fırçanızı temizlemek için katı beyaz sabun mevcut değilse sıvı sabun veya bebe şampuanını bulaşık süngerinin genelde sarı olan kısmına (yumuşak olan tarafına) dökün. Biraz köpürtün ve allık fırçanızı dairesel hareketlerle süngere sürtün. Ardından köpüğü gidene yıkayın ve temiz bir havlunun üzerinde kurumaya bırakın.
- Allık fırçanızın kılları sertse belki de temizlenmek istiyordur. Temizlediniz, fakat hala sert mi ? O halde size bir sır vereyim. Saç kreminizden az miktarda alıp allık fırçanızın uçlarına sürüp iyice yedirin. 1-2 dakika sonra suyun altında saç kremini iyice akıtın. Havlunun üzerinde kurumaya bırakın.
- Far fırçanızın üzerinde inatçı  farlar bir tabak oluşturdu ve bir türlü çıkmıyor değil mi? Bunun için 3 tane yol var. Birincisi; önceki adımlardaki gibi sabunla yıkamak. Fakat koyu renkli far kalıntıları için çözüm olmayabilir. Bunun için ikinci adıma bakalım. Makyaj temizleyiciyle veya makyaj temizleme mendiliyle silip yıkamak. Bu da mı kar etmedi? O halde size kesin çözüm: Zeytinyağı! Az miktarda zeytinyağını bulaşık süngerine dökün. Ardından far fırçanızı zeytinyağının üzerinde dairesel hareketlerle iyice sürtün. Kirlerin hemen yumuşayıp çıktığını göreceksiniz. Son olarak da sabunla yağdan arındırıp kurumaya bırakabilirsiniz.
- Kirpik tarağınızı sabunla yıkayıp aynı işlemleri uygulayabilirsiniz ya da makyaj temizle mendiliyle kolayca silebilirsiniz.
- Fondotön veya pudra süngerinizi de sıvı sabun veya bebe şampuanıyla yıkayın. Kirli su çıkması durana kadar suyun altında iyice sıkıp bırakın. Bu işlemi 2 kez uygulamanız daha iyi olur. Özellikle sünger kalınsa iç kısmında kalıntılar birikmiş olabilir.
- BU İŞLEMLERİ UYGULARKEN SUYU FIRÇALARIN SAP KISMINA DEĞDİRMEMEYE ÇALIŞIN. Paslanabilir.
- Gelelim fırçaların saplarına. Bu kısımları alkolle temizlemeniz en doğrusu. Eğer elinizde alkol yoksa makyaj temizleme mendiliyle iyice temizleyebilirsiniz.
- Fırçalarınızın sap kısmındaki yazılar silinmesin mi istiyorsunuz ? Yıkamasanız bile zamanla el değdikçe bu yazılar silinebilir. Bunun için fırçayı yeni aldığınız zaman yazıların üzerine şeffaf ojeyi ince bir tabaka halinde sürün ve 1 saat kadar kurumaya bırakın.

Makyaj fırçalarınızın temizliğini kullanım sıklığınıza göre planlamalısınız. Sık kullananlar en az haftada 1 kez makyaj fırçalarını temizlemelidir.

Sorularınız için, " gulsahozkayaa@hotmail.com"

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder