1 Şubat 2015 Pazar

Saç Bakımında 10 Rutin !

Kadınlarda en dikkat çeken yer şüphesiz ki saçlardır. Ama ışıldaması için biraz ilgiye ihtiyaçları olabilir...

hilary duff gif
Hilary Duff

1. Saç kırıklarından kurtulun! Saçınızın uzamasının köküne bağlı olduğu bir gerçek. Fakat saç kırıldıkça güçsüzleşir ve koparak dökülmeler artar. En iyisi "3 ayda bir" saçı uçlarından kestirmektir.
2. Saç her gün yıkanırsa yağlanır. En ideali "2 günde bir" yıkamaktır. Aşırı yıkanırsa saç derinizi besleyen doğal yağ seviyesi azalır.
3. Bakım maskeleriyle saçınızı şımartın. Özellikle "doğal yağlar" içeren bakım maskeleri saçınızı besler. Haftada en fazla 2-3 kere uygulayın.
4. Tarak seçimi önemli! Tarak seçerken geniş dişli ve tahtadan olmasına dikkat etmelisiniz. Saçınızı yalnızca şekil verirken taramalısınız. Bilinenin aksine sık taramak saça zarar verir.
5. Saç masajı uzamayı hızlandırır! Saçınıza bakım yaparken veya yatmadan önce dairesel hareketlerle saç derinize masaj yapmak kan dolaşımını harekete geçirir ve uzamayı hızlandırır.
6. Sigara ve alkol tüketimini sınırlandırın! Her şeyde olduğu gibi saç sağlığına da zararlı olan bu maddeler damarları tıkadığından saçların uzamasını yavaşlatır.
7. Yedikleriniz önemli! Sağlıklı beslendiğinizde saçınız da güçlenir. Kuru badem ve somon balığı saçlara faydalıdır.
8. Güneş ışığına dikkat! Güneş ışınları cilt kadar saçları da yıpratır. Koruyucu spreyler ve şapka kullanımı saçlarınızı korur.
9. Saç ne kadar temizse o kadar güzel! Saçlarınız için en önemlisi tabiki temizliktir. Unutmayın, aldığınız şampuan ne kadar ucuzsa o kadar kimyasal içeriyor, dikkat...
10. Yüksek ısıya hayır! Saç şekillendiriciler ve sıcak fön... Haftada 2 kereden fazla uygulamanız saçlarınız için korkunç bir muamma! Üstelik maşa ve düzleştiricide max'a basmaya artık mola vermenin zamanı gelmedi mi ?

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder